Billig fyringsolie

Billig fyringsolie

Hvis du gerne vil have billig fyringsolie, skal du gå efter rabatordninger. Jeg har set en del eksempler på folk, der kan spare 2000 kroner eller mere, når de bestiller olie et sted, hvor der er rabatordning.

Andre steder du kan spare

Det kan godt være svært, at ændre på hvor meget olien koster. Men du kan sagtens gøre noget for at spare på din olieregning:

  • Sørg for at dit oliefyr bliver tilset en gang om året af en autoriseret servicetekniker. Kedlen skal renses for sod og fyret skal indstilles korrekt, for at du får mest udnyttelse ud af fyringsolien. Det er også med til at skabe sikkerhed og tryghed, når man ved, at fyret er indstillet korrekt.
  • Hvis du kan gøre det og din olietank er gammel nok, så er der penge at spare ved at udskifte den. Du kan spare helt op til 30 % på din varmeregning, hvilket selvfølgelig også afhænger at oliekedlens alder og type.
  • Hvis dit oliefyrs brænder er mere end 12 år gammel, kan du udskifte den. Det giver ca. 5 % besparelse.
  • Sørg endelig for at varmerør og varmtvandsbeholder er tilstrækkeligt isoleret, så kan du spare 3 % på varmeregningen.
  • Sørg for at dine radiatorer har en termostat på. Den kan monitorere varmen, så der ikke forbruges mere end der er behov for. Der er omkring 20 % at spare ved at vælge denne løsning.
  • Sidst men ikke mindst, en automatisk varmestyring kan sænke olieforbruget på omkring 10 %. Det er fx godt om natten, hvor man ikke behøver så høj temperatur indenfor.

Premium fra Statoil

Jeg har set en olie fra Premium, som er godt at købe, fordi den er miljøskånsom og svovlfri. Desuden beskytter den både olietank og rørsystem mod rust. Den holder også fyrets dyse og kedel langt renere end traditionel fyringsolie. Sidst men ikke mindst den sikrer en bedre fyringsøkonomi.

Billede: artisrams

Skriv et svar