Fældning af træer hjælper på varmeregningen

Hvis man har et brændefyr eller en brændeovn, så kan man jo anvende brændbare materialer som træ, pap og papir, der blot skal være skåret i tilpas små stykker. Det kan være en hyggelig hobby at kløve brænde, da man jo dels sparer penge på varmeregningen, og dels gør man noget godt for miljøet. Man bør naturligvis ikke fælde alle træerne i haven og i indkørslen blot for at give brænde, men man kan da beskære træerne regelmæssigt, hvilket også giver noget brænde til fyret. Man kan som regel også finde nedfaldne grene i skoven, som man lovligt må tage med hjem og anvende til brænde. Men hvis man har nogle store træer, der skal fældes, så er der flere overvejelser om fældningen, man bør være klar over.

Overvejelser om træfældning

Måske har du selv nogle træer, der enten helt skal fældes eller beskæres, og det kan skyldes flere årsager som at give mere sol til terrassen, eller hvis træernes rødder begynder at ødelægge indkørsel, have, kloakker eller fortovsfliser. Man kan ofte klare mindre beskæringer samt mindre træer selv, mens fældning af træer kan være en stor og farlig opgave, der kræver erfarne fagfolk samt lift, motorsave og andet udstyr. Muligvis skal et træ fældes på en speciel måde enten fra bunden, i etaper eller fra oven (topkapning).

Et træ kan desuden falde ned til en forkert side og lave ødelæggelser og ravage for store beløb, så derfor bør man absolut kontakte en fagmand ved større fældningsopgaver, og man kan altid starte med at få en uforpligtende træfældning pris fra firmaet, som man så kan overveje.

Find en erfaren gartner online

De fleste finder lokale fagfolk på nettet, og på Sjælland kan man få foretaget træfældning Køge hos Det´ Havemanden, der tilbyder effektiv og sikker fældning af træer i Køge-området samt omegn. Man kan igen starte med at indhente et tilbud på en træfældning pris, og man får en lav pris, hvis man selv hjælper til med oprydningen efter fældningen.

Det er altid rart at få noget træ, der så kan saves og kløves og blive til brænde, men sikkerheden ved fældningen er meget vigtig, så ved større træfældninger bør man anvende en person med erfaring i fældning af træer.

Skriv et svar