Fastbrændselsfyr er billigt og effektivt

Fastbrændselsfyr

Et fastbrændselsfyr må næsten høre til et af de mest simple fyr. Det eneste man skal gøre er at sørge for, at der er fastbrændsel til brændefyret. Mange der anskaffer sig et fastbrændselsfyr er nogle der har adgang til brænde eller kan købe det til en fornuftig pris.

Vedolux brændefyr

Jeg har fundet et Vedolux brændefyr på internettet, der virker til at have en masse fordele:

  • Automatisk styring for størst mulig udnyttelse af brændet
  • Automatisk effektreduktion ved for stor indfyring
  • Lambdastyret forbrænding
  • Høj virkningsgrad på 93%
  • Stålriste indlæg i keramikbund i forgasningskammer
  • Stilfuldt design udført i stål af højeste kvalitet

Det skulle i øvrigt være billigt at bruge et brændefyr. Vedolux seriens nye fastbrændselsfyr har en så høj virkningsgrad som 93 % og sørger samtidig automatisk for, at brændet rækker længere, således at der skal færre brændefyringer til for at opnå samme varmemængde som ved andre brændefyr.

Billigt

Når det er så billigt at anvende et fastbrændselsfyr, betyder det også at sammenlignet med fx el eller olie, sparer du penge på varmeregningen hvert år. Hvis man samtidig sørger for at købe sit brændefyr hos en af de erfarne i branchen er der også større chance for, at man får et kvalitetsfyr. Nogle steder kan man blandt andet købe et brændefyr, der anvender omvendt forbrænding. Det giver en endnu større nytteværdi end hvis du køber et fyr med omvendt forbrænding. Den gavnlige virkning går blandt andet ud på, at al varmen der dannes ved afbrænding af brænde, bruges til billig og effektiv opvarmning af dit hus. Nogle fastbrændselsfyre er endda lavet sådan, at røggas udslippet mindskes betydeligt eller nærmest er ikke eksisterende.

Akkumuleringstank

Man vil typisk tilslutte en akkumuleringstank til fyret. Der produceres så meget varme på meget kort tid og denne varme skal kunne tilsluttes kedelvandet. Der er meget forskel på kvalitet, når det gælder akkumuleringstanke og det gælder selvfølgelig om at vælge den mest effektive.

Kilde: DPT Varme og Energi

Skriv et svar