Fordele med et stokerfyr

Mange overvejer at få et nyt fyr, da det er nemt at styre og en billig opvarmningsform. Man kan overveje flere typer af fyr, men mange er glade for et stokerfyr, som er blandt de mest populære hos køberne. Der må altså være flere fordele med et stokerfyr, og det kan man nemlig læse mere om her på siden stokerpro.dk. Her kan du faktisk læse en hel guide omkring stokerfyr. Når du har besluttet sig for at investere i et stokerfyr, så husk lige at få styr på følgende ting, inden du køber et pillefyr.
Der findes nemlig mange forskellige anlæg med mange forskellige funktioner. De har forskellige størrelser, priser, pilletyper, tændingssystemer og andre forskelle.

Godkendelse

Anlægget skal være testet og godkendt efter EN 303-5. Der skal følge en attest med, som skal underskrives af din skorstensfejer. Er du i tvivl om et anlæg er godkendt, kan du spørge på forum eller din skorstensfejer.

Størrelse på fyret

Ja, størrelsen gør virkelig en forskel. Når man køber stokerfyr – pillefyr, er større til gengæld ikke bedre! Her gælder det om at ramme et anlæg, der yder netop det, som man har behov for. Det nytter ikke noget at købe et anlæg, der kan varme 650 m2 op, hvis man kun har 150 m2. Så vil det stå og småfyre hele tiden og sode til. Det er både for dyrt i brændsel og dårligt for miljøet.

Dine krav til anlægget

De forskellige stokerfyr – pillefyr har forskellige funktioner. Du skal derfor være opmærksom på, at det har de funktioner, som du ønsker. Det kan være:

  1. Virkningsgrad (Jo højere virkningsgrad anlægget har, jo bedre udnytter det brændslet.)
  2. Iltstyring (Hvis stokeren er monteret med iltstyring kompencerer styringen selv for varition i brændslet og tildels varierende skorstenstræk. Dermed vil brændselsforbruget blive mindre.)
  3. Magasin størrelse (hvor ofte skal det fyldes)
  4. Automatisk påfyldning
  5. Askesnegl (asken tømmes automatisk over i en større beholder)

 

Billede: kafka4prez

Skriv et svar