Pillefyr
I et træpillefyr fyrer man op med træpiller i stedet for olie, gas eller brænde. Træpiller er lavet af sammenpresset træspåner og savsmuld. Et pillefyr kan varme et helt hus op.
Spar 50 % af din varmeudgift
Hvis du bruger el eller olie, kan du spare helt op til 50 % ved at skifte til et træpillefyr. Dog varierer prisen på træpiller og den endelige besparelser afhænger netop af denne pris. Det er ikke alle træpillefyre der er lige gode og man må se sig godt for, når man er ude og købe nyt. Det typiske træpillefyr behøver kun at blive fyldt op 1 gang om ugen.
Miljøvenligt træpillefyr
Træpiller er et biobrændsel, hvilket som bekendt er CO2 neutralt. Den alvorligste klimatrussel i dag er drivhuseffekten, der opstår som en ubalance mellem forbrug og produktion af CO2. Når du forbrænder ved hjælp af et pillefyr er du altså ikke skyld i øget CO2 og det er jo rart, at der er et sted man kan gøre en forskel for både sig selv og miljøet.
ATMOS Træpillefyr D14P og D21P
Som nævnt tidligere findes der flere typer træpillefyr. Jeg har fundet et ATMOS træpillefyr, som er kendetegnet ved høj virkningsgrad og desuden overholder det de danske miljøkrav. ATMOS D14P og D21P er kedler der er beregnet til træpiller. Der findes flere forskellige fordele ved ATMOS træpillefyr:
- Høj opvarmningskomfort
- Høj effektivitet 90 – 93%
- Lavt brændselsforbrug
- Godkendt efter EN303-5 klasse 3
- Ydelse 2-24 kW
- Godkendt til trykekspansion
- Automatisk optænding
DENVIRO træpillefyr
DENVIRO træpillefyr er fremstillet udfra et ret pænt design. Der er kælet for alle detaljer ved DENVIRO træpillefyret. Det er udstyret med en brænder, som har en meget høj virkningsgrad og meget lille partikeludledning. Denne høje virkningsgrad gør også at brændværdien i træpillerne udnyttes optimalt, hvilket naturligvis både gavner miljø og økonomi. Mange træpillefyre er store og klodsede, men DENVIRO passer godt til den kræsne køber, der gerne vil have et pænt fyr.
Kilde: Biovarme.dk, Bolius.dk
Billede: potat0man